kefalonitis.mag :: 9ο τεύχος :: ΙΟΥΝΙΟΣ 08

kefalonitis.mag :: 9ο τεύχος :: ΙΟΥΝΙΟΣ 08

Περιεχόμενα:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
8. Τα εν νήσω
18. Προβληματισμοί
20. Κεφαλονίτικες εικόνες
88. Επαγγελματίες
90. Φοιτητές
92. Μουσική
96. Αρχιτεκτονική
98. Βιβλιοπαρουσίαση
99. Συνταγές 
100. Υγεία & Ομορφιά
104. Σατυρικά
108. Ο Νόστος αναρωτιέται...
112. News in English
114. Η νεολαία μιλά...

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
10. Fashion Show Kefalonia
12. «Αίνος» Κεφαλληνίας: Δευτεραθλητής Ελλάδος στο Μπέιζμπολ
16. Α.Σ.Κ.: Βάζει πλώρη για ακόμα ψηλότερα

ΑΡΘΡΑ
54. Υπαίθριες δραστηριότητες: πεζοπορία και αναρρίχηση 
56. Ποδηλατώντας στη φύση
58. Όταν το Πράσινο ξαναγίνεται Πράσινο! 
86. Κέντρο ημέρας Αργοστολίου: «Ανοίγουμε μια πόρτα στην κοινωνία»
110. Outdoor sports: Trekking & Climbing

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
30. Κ.Ο.Α.: Ώρα για διακρίσεις...
38. Ι.Μ. Εσταυρωμένου: Μια ακόμα ευλογία για τον τόπο μας!
42. Ν.Ο.Κ.Ι.: Από τη θάλασσα στον αέρα
46. Η αριέττα... 
60. Κεντρική βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι.: Στο πνεύμα της αναδιοργάνωσης του ιδρύματος
64. Από το γιάτσο στο παγωτό κασάτο...
76. Νίκος Καββαδίας: Ο ποιητής της θάλασσας
82. Ο ξυλογλύπτης Γεώργιος Κάραλης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
22. Διονύσιος Αποστολάτος


Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis magazine,

Βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, πιστοί στο ραντεβού που είχαμε δώσει στο προηγούμενο τεύχος και ήδη το καλοκαίρι έχει μπει δυναμικά, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο. Το νησί έχει κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες και οι παραλίες έχουν πάρει την πρώτη θέση στη σκέψη των περισσοτέρων από εμάς. Ελπίζουμε τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να βρίσκεστε καθισμένοι αναπαυτικά και να έχετε τη θέα κάποιου από τα δεκάδες παραδεισένια σημεία του νησιού μας, έτοιμοι στην πρώτη ανάπαυλα... μελέτης να δροσιστείτε από τα καταγάλανα νερά.

Η αισθητική ανανέωση του περιοδικού που επιχειρήθηκε από το προηγούμενο τεύχος απέσπασε από εσάς πολύ θετικές κριτικές και για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ομάδα σχεδιασμού και σελιδοποίησης του τεύχους που την επιμελήθηκε.

Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας και που στόχο έχει να σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, θα βρείτε αρκετά, ελπίζουμε ενδιαφέροντα, θέματα.

Μια από τις πλέον γνωστές μουσικές προσωπικότητες στο χώρο της καντάδας, ο Διονύσιος Αποστολάτος, μιλάει για το «μουσικό ταξίδι» του μέσα από μια πορεία στο χώρο γεμάτη διακρίσεις και εμπειρίες.

Ο Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, αποτελεί μια από τις πλέον αξιόλογες δραστηριότητες στο χώρο του τοπικού αθλητισμού σήμερα, ενώ οι διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο είναι κάτι που πλέον δε φαντάζει τόσο μακρινό.

Δραστηριότητες όπως το ποδήλατο στη φύση, η ορειβασία και η αναρρίχηση, αλλά και η περιήγηση με ένα... υδροπλάνο, αποτελούν ασχολίες μέσα στο πνεύμα του καλοκαιριού που ξεχωρίζουν.

Επηρεασμένοι από την περυσινή καταστροφή από τις πυρκαγιές θέτουμε τους προβληματισμούς των νέων μας για την προφύλαξη από αυτές. Το αναγεννημένο φυσικό τοπίο ας αποτελέσει την ελπίδα για μια αρμονικότερη συνύπαρξη με το περιβάλλον, που θα βασίζεται στο σεβασμό σε αυτό.

Επίσης, μερικά πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα μας ξεναγούν στην ιστορία του παγωτού στην Κεφαλονιά, την Αριέττα ως μουσικό είδος που άνθησε στον τόπο μας και ιδιαίτερα στο Ληξούρι, στη μεγάλη αναγνωρισμένη προσωπικότητα του ποιητή Νίκου Καββαδία, αλλά και στον ξυλογλύπτη Γεώργιο Κάραλη.

Η Ι.Μ. Εσταυρωμένου στην Πεσσάδα, το κέντρο ημέρας, αλλά και η νεοσύστατη βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. στο Αργοστόλι, αποτελούν απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα και στους σύγχρονους δύσκολους καιρούς η έννοια της κοινωνικής προσφοράς και δεν έχει εκλείψει το ενδιαφέρον όπως πολλοί υποστηρίζουν.

Μαζί με τις μόνιμες ενότητες που βρίσκετε σε κάθε τεύχος, καθώς και αρκετά επίκαιρα θέματα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα τέλη Ιουλίου, με ένα τεύχος ιδιαίτερα καλοκαιρινό.

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg