kefalonitis.mag :: 5ο τεύχος :: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 07

kefalonitis.mag :: 5ο τεύχος :: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 07

Περιεχόμενα:
6. Τα εν νήσω
8. Συνέδριο για τα 250 χρόνια του Αργοστολίου ως πρωτεύουσα της νήσου 
10. Προβληματισμοί: Τα «σύμβολα» του Αργοστολίου
12. Κεφαλονίτικες εικόνες
14. Αθανάσιος Φωκάς: Ο Πυθαγόρας ήταν Κεφαλονίτης;
20. Α.Γ.Σ Επτανήσων: 20 χρόνια ιστορία 
28. Το Ρολόι τση Καμπάνας
38. Έμποροι & Τ.Ε.Ι.: Σχέσεις... «εξάρτησης»
40. Φοιτητές: Ακριβή & χωρίς ποικιλία η τοπική αγορά
42. Ατίθασες Ακτές
44. Μουσείο Ραδιοφώνου, Ασυρμάτου & Τηλεπικοινωνιακού υλικού
52. Της ελαίας εγκώμιον
56. Μπάρμπα - Σπύρος  Βουτσινάς: Ο τελευταίος μπουτιέρος
60. Σύλλογος Επτανησίων Φθιώτιδας
62. Στεφανία Καλού: Μια μικρή προσέγγιση της ζωής και του έργου της  
66. Οικισμοί της Κεφαλονιάς
68. Παρτιτούρα: Κεφαλονιτοπούλα μου
70. Βιβλιοπαρουσίαση: Τα γλυπτά του Δραπάνου
71. Διαγωνισμός
72. Επιστήμη: Διαταραχές φωνητικών χορδών
74. Η αρωματοθεραπεία κι εσείς
76. Ανθρώπινη πόλη 
77. Σατιρικά: Η παρέλαση της 28ης...
78. The Βell Τower
80. Kefalonian news
82. Η νεολαία μιλά


Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis magazine,


Στο προηγούμενο τεύχος σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα βρισκόμαστε κοντά σας στις αρχές Νοεμβρίου. Η μεγάλη ζήτηση όμως για το προηγούμενο τεύχος που εξάντλησε τα 6.000 αντίτυπά του σε λιγότερες από 15 μέρες μας ανάγκασε να επισπεύσουμε αυτή την έκδοση.

Με ιδιαίτερη χαρά σε αυτό το τεύχος φιλοξενούμε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο των επιστημών, τον κ. Αθανάσιο Φωκά, με πολλές τιμητικές διακρίσεις, αλλά και σπουδαία προσφορά σε πολλούς τομείς. Τον συναντήσαμε στο σπίτι του στα Σπήλια, όπου μας μίλησε για ένα θέμα έκπληξη που θα συζητηθεί.

Οι δραστηριότητες τις νεολαίας μας είναι πολλές. Σε αυτές που προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση και θαυμασμό συγκαταλέγονται οι χορευτικές επιδόσεις στη γενική γυμναστική. Κάθε χρόνο έχουμε τη χαρά να θαυμάσουμε το αποτέλεσμα του κόπου των παιδιών μας στο ετήσιο φεστιβάλ γενικής γυμναστικής, σε μια προσπάθεια βέβαια που είναι ολοχρονική. Για το λόγο αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τον Α.Γ.Σ. Επτανήσων και να σας τον παρουσιάσουμε.

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε επίσης αρκετά ελπίζουμε ενδιαφέροντα ιστορικά θέματα, όπως για την ιστορία του ρολογιού της Καμπάνας, το μάζεμα των ελιών και τη βιομηχανία ελαιοπάνων, τον τελευταίο βαρελοποιό, αλλά και ένα αφιέρωμα στη λογοτέχνη κ. Στεφανία Καλού.

Παρά το ότι πλέον βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο και ο φετινός χειμώνας προμηνύεται πιο βαρύς από τους προηγούμενους, το ταξίδι στον τόπο μας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά περιηγούμαστε στις ακτές της Δυτικής Κεφαλονιάς.

Το μουσείο ραδιοφώνου, ασυρμάτου & τηλεπικοινωνιακού υλικού είναι μια από τις πλέον αξιόλογες ατομικές προσπάθειες που εδώ και 10 χρόνια προσφέρει στη μουσειακή παιδεία του τόπου. Μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα περιηγούμαστε σε ένα μικρό μέρος της συλλογής του.

Από αυτό το τεύχος δε θα μπορούσε να λείπει και η αφορά στα τοπικά Τ.Ε.Ι. Ρωτήσαμε τους τοπικούς εμπόρους, αλλά και τους φοιτητές των σχολών να μας μιλήσουν και σας παραθέτουμε τις απόψεις τους. Για τους λάτρεις της τοπικής μουσικής, η προσφορά των αδελφών Καραβιώτη με μια ακόμη παρτιτούρα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά τραγουδάμε την «Κεφαλονιτοπούλα», σε μια διασκευή τους για αντρική χορωδία.

Παράλληλα με άλλα θέματα, αλλά και μαζί με τις σταθερές μας ενότητες ευελπιστούμε το τεύχος αυτό να σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη ένα ακόμα τεύχος έκπληξη ετοιμάζεται για εσάς. Περισσότερα όμως δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε... Στο επανιδείν.

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg