kefalonitis.mag :: 4ο τεύχος :: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 07

kefalonitis.mag :: 4ο τεύχος :: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 07

Περιεχόμενα:
06. Τα εν νήσω...
08. Ο Νόστος Αναρωτιέται...
10. Κεφαλονίτικες εικόνες
12. Το Πάρτυ του kefalonitis mag
18. Κώστας Ευαγγελάτος: Ένας Κεφαλονίτης εκπρόσωπος της σύγχρονης τέχνης
24. Αφιέρωμα στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας
30. Μικέλης Άβλιχος: 90 χρόνια από το θάνατό του
34. Συνεταιρισμός Ρομπόλας Κεφαλληνίας: Με στόχο την ποιότητα
38. Το πανηγύρι της Δραπανιώτισσας
42. Α/Τ Βασίλισσα Όλγα
44. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά
57. Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2007
60. Γέφυρα De Bosset: Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος του Αργοστολιού με το παρελθόν
70. Δασοπυροσβέστες: Οι ήρωες του καλοκαιριού
72. Οι επαγγελματίες μιλούν: Απολογισμός καλοκαιρινής περιόδου
74. Βιβλιοπαρουσίαση: Η πύλαρος στο διάβα του χρόνου
75. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κεφαλονιάς (Μέρος Β’ – Κατοικίες)
78. Σατυρικά
82. Προβλήματα στο λόγο και την ομιλία του παιδιού
84. Παίρνω κιλά χωρίς να τρώω...
88. Πολύμνια: 30 χρόνια δημιουργίας
91. Η ιστορία της Πεσσαδιάνας
92. Παρτιτούρα – Πεσσαδιάνα
94. A sad princess... (Drapano - De Bosset Bridge - Koutavos)
96. The news of Kefalonia in english
98. Η νεολαία μιλά...


Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis magazine,


Tο καλοκαιράκι δυστυχώς είναι πλέον παρελθόν και για τους περισσότερους ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Ο καύσωνας που κράτησε από αρκετά νωρίς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σίγουρα μας έφερε σε δύσκολες καταστάσεις, μας άφησε όμως και αρκετές όμορφες στιγμές σε κάποια παραλία και όχι μόνο.

Παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες, εμείς πιστοί στο ραντεβού μας σας παρουσιάζουμε ένα ακόμα τεύχος του kefalonitis magazine, με αναφορές σε όσα όμορφα ζήσαμε, αλλά και μια εισαγωγή στα όσα το φθινόπωρο θα μας φέρει. 

Τα σχολεία πλέον ανοίγουν και οι διακοπές για τους μικρούς μαθητές ολοκληρώνονται. Η πόλη του Αργοστολίου εορτάζει με το μεγάλο πανηγύρι της Δραπανιώτισσας, ενώ με την ευκαιρία μπορείτε να διαβάσετε και ένα όμορφο αφιέρωμα στη γέφυρα De Bosset, το μεγαλύτερο σύμβολο της πόλης. Η ιστορική Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας παρά τα προβλήματα των τελευταίων ετών συνεχίζει την προσπάθεια να μας παρουσιάζει ένα αξιόλογο σύνολο αντάξιο στην ιστορία της, ενώ ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας θέτει νέους στόχους με βάση την ποιότητα.

Ο Μικέλης Άβλιχος, ένας από τους πλέον αξιόλογους σατυρικούς της Κεφαλονιάς, βρίσκεται ήδη 90 χρόνια μακριά μας και ένα αφιέρωμα είναι το ελάχιστο σε αυτή την ξεχωριστή προσωπικότητα. Επίσης, ο Γεώργιος Μπλέσσας και το Α/Τ Βασίλισσα Όλγα είναι κάτι για το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν παρά την ιδιαίτερη σημασία τους.

Οι επαγγελματίες κάνουν τον απολογισμό της περιόδου, ενώ δύο σπουδαίοι εικαστικοί μιλούν για... τέχνη. Μην παραλείψετε να διαβάσετε τη συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος στην αρχιτεκτονική της Κεφαλονιάς, αλλά και να τραγουδήσετε την Πεσσαδιάνα... μια δημιουργία με ιδιαίτερο νόημα και ρομαντισμό.

Σε αυτό το τεύχος δε θα μπορούσε να λείπει και μια αναφορά στη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση που σε λίγες ημέρες θα αναδείξει τη νέα κυβέρνηση, αλλά και την εκπροσώπηση του νησιού μας στη νέα βουλή. Μπορεί η θέση του περιοδικού να βρίσκεται πάντα μακριά από πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο αυτό δεν αποτρέπει το σατυρικό μας σκιτσογράφο από το να παρουσιάσει με το δικό του τρόπο αυτή τη μεγάλη ημέρα.

Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τα μηνύματα ενθάρρυνσης και ενθουσιασμού για το προηγούμενο τεύχος που φυσικά εξαντλήθηκε παρά τα 8000 αντίτυπα σε ελάχιστες ημέρες. Και φυσικά να ανανεώσουμε το ραντεβού για το Νοέμβριο με δύο συνεντεύξεις έκπληξη...

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg