kefalonitis.mag :: 23ο τεύχος :: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

kefalonitis.mag :: 23ο τεύχος :: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Περιεχόμενα:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
8. Τα εν νήσω
14. Προβληματισμοί
128. Περιβάλλον
138. Κεφαλονίτικο λεξικό
140. Κεφαλονίτικες ιστορίες
142. Βιβλιοπαρουσίαση
143. Συνταγές
144. Μουσική
146. Facebook
148. Μάθε για το όνομά σου
150. Σατυρικά
156. Διαιτολογία
160. Υγεία & ομορφιά
162. Η νεολαία μιλά

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
16. Beach Party Time
20. Έλενα Παπαρίζου: Η συναυλία του καλοκαιριού...
24. Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πάρκο ΠΡΟΚΡΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
38. Οι Κεφαλονίτες επιτυχόντες στις ανώτατες σχολές

ΑΡΘΡΑ
98. Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο
100. «Καταπίνουν» την Γ' Κατηγορία
154. Η οικογένεια διαβάζει!!!
158. Τα χαρακτηριστικά των ζωδίωνστο sex 

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
28. Οι κανταδόροι τ' Αργοστολιού
30. Σύλλογος φίλων χορού «Let's Dance»
32. Που βρίσκεται η Ιθάκη;
52. «Κόκκινος Βράχος»: Ο σύλλογος των νέων...
62. «Ιόνιος Πνοή»: Μια δροσερή πνοή παράδοσης
74. Rock Dewskin76. Βαρδιάνοι
82. Η «ACQUI» και η ποδοσφαιρική της ομάδα στο Αργοστόλι
84. Η καλλιτεχνική έκφραση της Ναυτικής Κεφαλονιάς
102. Η δράση της ΛΕ' Ε.Π.Κ.Α.
110. Το φάντασμα, το οργικό και το σαξόφωνο
114. Κάλπες και καρπιές...
124. Περί της αλληλοδιδακτικής μεθόδου
132. Το παραδοσιακό επάγγελμα του τσαγκάρη στο ΛηξούριΑγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis magazine,

ένα ακόμα καλοκαίρι ανήκει πλέον στο παρελθόν και αρκετές, κυρίως ευχάριστες αναμνήσεις, θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας για να μας το θυμίζουν. Ανάμεσα σε αυτές, πολλές ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα χρειαζόμασταν ένα ακόμα τεύχος ισάριθμων σελίδων, για να καλύψουμε και που έχοντας υπερβεί το συνήθη αριθμό δεν είναι εφικτό να καλύψουμε περαιτέρω. Φυσικά, όλοι μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από την ιστοσελίδα mykefalonia.com, με καθημερινή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο νησί!

Το φθινόπωρο βρίσκεται ήδη εδώ και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένο στη νέα σχολική χρονιά. Ανάμεσα στα «μαθητικά» θέματα θα βρείτε ένα αφιέρωμα στο παρελθόν και στη μέθοδο της αλληλοδιδασκαλίας, συμβουλές για... πρωτάκια, αλλά και για γονείς. Καθώς και στις πανελλήνιες εξετάσεις της χρονιάς που πέρασε και έφερε τους τελειόφοιτους μαθητές των σχολείων του νομού σε σχολές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κόκκινος Βράχος» πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό beach party στα μέσα Αυγούστου και πλέον βρίσκεται εδώ για να μας ενημερώσει μέσα από τις σελίδες του τεύχους για τις δραστηριότητές του. Η «Ιόνιος Πνοή» συμπληρώνει 6 χρόνια παρουσίας και τα μέλη της μιλούν για αυτή την προσπάθεια που γίνεται στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών, αλλά και της καλύτερης δυνατής εκπροσώπησης της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Οι περιπλανήσεις για ακόμα μια φορά συνεχίζονται, με ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στους Βαρδιάνους, ενώ εγκαινιάζεται και μια σειρά θεμάτων που σχετίζεται με την καλλιτεχνική έκφραση της ναυτικής Κεφαλονιάς, που θα ολοκληρωθεί σε συνέχειες!

Από αυτό το τεύχος δε θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην εκλογική διαδικασία, πάντα φυσικά μέσα από την ιστορική πραγματικότητα, αλλά και μια πολύ παραστατική της σημερινής πολιτικής κατάστασης γελοιογραφίας.

Ολοκληρώνοντας, μαζί με αρκετά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που συμπληρώνουν το τεύχος, σας καλούμε στο επόμενο μεγάλο πάρτι μας, αυτή τη φορά στην Αθήνα, για όλους τους φίλους μας που εδώ και πολύ καιρό μας ζητούν μια εκδήλωση του περιοδικού και για αυτούς. Θα είμαστε όλοι εκεί, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στο VITRINE – EXO από της 22:30 και για όλο το βράδυ, για να γνωριστούμε από κοντά. Εσείς;

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg