kefalonitis.mag :: 20ο τεύχος :: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

kefalonitis.mag :: 20ο τεύχος :: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Περιεχόμενα:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
8. Τα εν νήσω
18. Κεφαλονίτικες εικόνες
92. Έμποροι
93. Συνταγές
94. Μουσική
98. Κεφαλονίτικο Λεξικό
100. Βιβλιοπαρουσίαση
104. Facebook
118. Περιβάλλον
120. Υγεία και ομορφιά
122. Μάθε για το όνομά σου
124. Σατυρικά
130. Νεολαία

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
12. Kefalonitis magazine αποκριάτικο party
14. Μίλα μου σαν τη βροχή
16. «Στην ανέμη του χορού»: Τα παραδοσιακά τραγούδια της Κεφαλλονιάς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
20. Θανάσης Μουίκης: Η 27χρονη ιστορία του Κεφαλονίτικου Μπάσκετ 1983-2010

ΑΡΘΡΑ
102. Διαμάντι Νιάρχος: σύμβολο εξουσίας και δύναμης
106. Η ζωή στα χρόνια του facebook…
108. «Μαμάδες και Νήπια Κεφαλονιάς»
112. Η Ελλάς χρεωκοπεί;
114. Πάσχα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
24. Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο «το καραβάκι»
32. Παλαιό χωριό στα Φάρσα
36. Τμήμα κολύμβησης Ν.Ο.Κ.Ι.
42. Το σπάσιμο της στάμνας: Ένα παράξενο έθιμο
44. Νερομάνα – Δρακοσπηλιά – Κυκλώπεια
48. Της τύχης τα γραμμένα
52. Πρωταπριλιάτικες φάρσες στο παρελθόν
54. Η γοητεία των φάρων
64. Τόποι & Ιστορία: Προκοπάτα
70. Ταξίδι στο… άγνωστο
74. Αναστάσιμα
82. ¶γιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος
84. Προσωπικότητες: Σπυρίδων Ε. Παπαλεξάτος
86. Ανδρόνικος Κουρούκλης
90. Το κάζο τση παρέαςΑγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis magazine,

πέρασαν ήδη 3 χρόνια από την πρώτη έκδοση του περιοδικού, τον Απρίλιο του 2007, και το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί το 20 στο μιας έκδοσης που στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά πολλών ανθρώπων για την Κεφαλονιά μας. Ξεκινώντας από ένα τεύχος 52 σελίδων, πιστοί στο ραντεβού μας κάθε δύο μήνες, προσπαθήσαμε να δίνουμε σε όλους εσάς κάθε φορά μια έκδοση καλύτερη από την προηγούμενη και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, πάντοτε προσπαθώντας για το καλύτερο. Με στόχο να ικανοποιήσουμε όλους εσάς που μας ενθαρρύνετε να συνεχίσουμε.

Σε αυτό το τεύχος ξεκινάμε με τη συνέντευξη του γνωστούσε όλους μας Θανάση Μουίκη, με το βιβλίο του με θέμα την ιστορία του Κεφαλονίτικου Μπάσκετ, που παρουσιάζεισε λίγες ημέρες. Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο πρόγραμμα για την αναστύλωση του παλιού χωριού στα Φάρσα μας ενημερώνει για μια πρωτοποριακή ιδέα, της οποίας η υλοποίηση θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Τα παιδιά του τμήματος κολύμβησης του Ν.Ο.Κ.Ι. μιλούν για την ενασχόλησή τους με αυτό το άθλημα, ενώ ο πρότυπος παιδικός σταθμός –νηπιαγωγείο «το καραβάκι» μας δείχνει ότι πολλά μπορούν να γίνουν από την ιδιωτική πρωτοβουλία προσφέροντας πραγματικές υπηρεσίες στο χώρο της παιδείας, με μεράκι, φαντασία, αλλά και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Οι ομορφιές του τόπου μας αποκαλύπτονται μέσα από τη σειρά των περιηγήσεων, που πολλές φορές μπορεί να έχουν και ιστορικό θέμα, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες για τυχαία γεγονότα, τα οποία σημάδεψαν το ιστορικό γίγνεσθαι. Μέσα σε αυτό το κλίμα, εγκαινιάζουμε και μια νέα σειρά θεμάτων με τίτλο «τόποι & ιστορία», μιας προσπάθειας για την καταγραφή της ιστορίας του κάθε χωριού που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια μέσω της ιστοσελίδας του «κεφαλονίτη»... Επίσης, ιστορικά θέματα για το Πάσχα, αλλά και αναφορά σε γνωστές και άγνωστες προσωπικότητες του νησιού μας, θα μας φέρουν σε επαφή με το παρελθόν του νησιού μας, δίνοντάς μας κίνητρα και έμπνευση για το πως μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε ένα υπέροχο αφιέρωμα στους φάρους της χώρας μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται στο νησί μας. Μαζί με τις μόνιμες στήλες, αλλά και με αρκετά άλλα θέματα που θα βρείτε ξεφυλλίζοντας αυτό το τεύχος, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές Ιουνίου με το πρώτο καλοκαιρινό kefalonitis magazine για το 2010. Στο επανιδείν...

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg