kefalonitis.mag :: 14ο τεύχος :: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 09

kefalonitis.mag :: 14ο τεύχος :: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 09

Περιεχόμενα:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
8. Τα εν νήσω
24. Προβληματισμοί
86 Έμποροι
88. Φοιτητές
90. Μουσική
92. Αρχιτεκτονική
94. Βιβλιοπαρουσίαση
95. Συνταγές
96. Ήξερες ότι
98. Facebook
102. Υγεία και ομορφιά
106. Σατυρικά
112. News in English

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
10. Το αποκριάτικο πάρτυ του kefalonitis magazine
12. Πιλοτικό λιμενικό έργο για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι
14. Έκθεση «Γάμος & Βάπτιση»
16. Inspiro
20. Εκδήλωση της ΛΕ΄ Ε.Π.Κ.Α.
22. 2ο δημοτικό: 1ο Πανελλήνιο βραβείο...

ΑΡΘΡΑ
54. «Canioning» στο Φαράγγι της Γραδούς
100. Αναβάθμιση mykefalonia.com
110. Canyoning in Gradou’s ravine

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
30. Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου
36. Μπαλέτο Δ. Λειβαθούς
42. Πασχαλινές χειροτεχνίες
44. Το κάψιμο του Ιούδα
56. Άσσος: Η κυρία του Βορρά
58. Περιήγηση στις ομορφές της Κεφαλονιάςμέσα από σκίτσα και ζωγραφιές
62. Γεωλογικά φαινόμενα στο Δ. Σάμης
68. Σπυρίδων Μαρινάτος
70. Τύποι και λόξες
82. Το πεταλωτήριο του Μαρτίνα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
26. Άγγελος Ανδρεάτος
40. Jean – Louis Andre
48. Μιχάλης ΚρητικόςΑγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis magazine,


πέρασαν δύο χρόνια από όταν έκανε την εμφάνισή του σε έντυπη μορφή το πρώτο πολιτιστικό περιοδικό δωρεάν διανομής, με θέματα αποκλειστικά για την Κεφαλονιά και τον Κεφαλονίτη. Ξεκινώντας δειλά από ένα μικρό τεύχος 52 σελίδων που εκδόθηκε σε 5.000 αντίτυπα, σήμερα το kefalonitis magazine περιλαμβάνει μια πλήρη θεματολογία σε ένα τεύχος που φτάνει ακόμα και τις 132 σελίδες και εκδίδεται σταθερά σε περισσότερα από 6.000 αντίτυπα.


Η ανταπόκριση όσων συνεργάστηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και του αναγνωστικού κοινού που περιμένει με ανυπομονησία το κάθε τεύχος και το αποζητά πλησιάζοντας ο μέρες της κυκλοφορίας του, αποτελούν τον ουσιαστικό λόγο που όλοι εμείς παρά τις οικονομικές και τεχνικές δυσκολίες μιας τέτοιας πολυτελούς έκδοσης, όχι απλά συνεχίζουμε την προσπάθεια, αλλά αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση αυτού που δίνουμε σε όλους εσάς. Στόχος μας είναι κάθε τεύχος να προσφέρει κάτι διαφορετικό, να διαθέτει στήλες για κάθε ηλικία, αλλά και όλοι να μπορέσετε να το προμηθευτείτε, πάντα δωρεάν, μέσα από τα σημεία διανομής του.


Για το λόγο αυτό υλοποιήθηκαν και διάφορες ειδικές εκδόσεις, όπως το cd με καντάδες τραγουδισμένες από τους αδελφούς Καραβιώτη, cd με τα κεφαλονίτικα κάλαντα, το ημερολόγιο του 2008, αλλά και του 2009 που αγαπήθηκαν από όλους εσάς και μας έδιναν απερίγραπτη χαρά και υπερηφάνεια κάθε φορά που τα βλέπαμε σε ένα γραφείο, κατάστημα ή σπίτι.


Το kefalonitis magazine είναι μια ομαδική προσπάθεια, ένας ζωντανός οργανισμός που αναπτύσσεται, εξελίσσεται και μεταβάλλεται, ανάλογα με τη συμμετοχή και τα όσα το αναγνωστικό κοινό επιβάλλει. Κάθε συνεργάτης, προσφέροντας από ένα απλό κείμενο, έως και το γενικό συντονισμό μιας ολόκληρης περιοχής ευθύνης, από μια απλή ιδέα, μέχρι το κόστος μιας καταχώρησης, είναι πολύτιμος σε αυτό που πρεσβεύει η ιδέα του «Κεφαλονίτη».


Με πολύ διάθεση για μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια, σας παρουσιάζουμε το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας και ευελπιστούμε ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές Ιουνίου, στην ουσιαστική έναρξη του καλοκαιριού, με αρκετές εκπλήξεις.

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg