kefalonitis.mag :: 13ο τεύχος :: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 09

kefalonitis.mag :: 13ο τεύχος :: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 09

Περιεχόμενα:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
8. Τα εν νήσω
14. Προβληματισμοί
16. Κεφαλονίτικες εικόνες
70. Έμποροι
72. Φοιτητές
74. 16,17, το πολύ 18...
76. Μουσική
82. Βιβλιοπαρουσίαση
83. Συνταγές
88. Υγεία και ομορφιά
92. Σατυρικά
96. News in English
98. Η νεολαία μιλά...

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
10. Οι πίτες της... Πρωτοχρονιάς
12. Α.Σ. «Αίνος» & European Cup Qualifier

ΑΡΘΡΑ
52. Η «Odyssey Expeditions» στις Άλπεις!!!
64. Το ταξίδι του Ross Daly στις μουσικές του κόσμου...
84. Τράπεζες Σπερμάτων. Ο ρόλος τους στην προστασία των φυτικών ειδών
94. The group of ’’Odyssey–Xpeditions’’ on Alps!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
22. Ο «Βάλσαμος» χορεύει Καντρίλιες 
26. Η προετοιμασία για την αποκριά: Group από το 2ο δημοτικό σχολείο Ληξουρίου
28. Μαζορέτες Α.Σ.Κ.: Ένα ανάλαφρο διάλειμμα στην ένταση του αγώνα...
34. Οι λαϊκές καρναβαλικές φορεσιές της Κεφαλονιάς
38. Ειδικό γυμνάσιο Φαρακλάτων: Ακόμα ένα βήμα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες...
40. Ο φυσικός πλούτος του Δήμου Σάμης
46. Το τσαγκαριό του Γεράσιμου Τρεμουντάνη στη Σάμη
54. Χοροί και προσωπίδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
18. Ο Βασιλιάς είναι Κεφαλονίτης...
50. Todd Mavropoulos: Ένας Κεφαλονίτης επαγγελματίας στο χώρο του bmxΑγαπητοί αναγνώστες,


η εορταστική περίοδο του δωδεκαημέρου ολοκληρώθηκε και ήδη βρισκόμαστε σε μια άλλη, αυτή των αποκριών. Έτσι, ένα ακόμα τεύχος είναι αφιερωμένο στις μέρες που διανύουμε, με σκοπό να σας συμπαρασύρει στους ξέφρενους ρυθμούς και να σας μεταφέρει ένα κλίμα πανηγυρικό, μέσα σε δύσκολες εποχές...


Το τεύχος αυτό ξεκινάει με μια μεγάλη «δημοσιογραφική» επιτυχία, μια συνέντευξη από ένα Βασιλιά, ξακουστό ανά τους αιώνες και αγαπητό σε όλους, που λατρεύεται κάθε χρόνο από εκατομμύρια πιστούς του σε ολόκληρο τον κόσμο. Κυρίες και κύριοι, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, ο Άρχοντας του κεφιού μας μιλά για το παρελθόν, αλλά και μας αποκαλύπτει τι να περιμένουμε για τη φετινή χρονιά.


Το 2ο δημοτικό σχολείο Ληξουρίου μας βάζει ακόμα περισσότερο στο κλίμα των ημερών και μας μιλά για περασμένες παρουσίες του στο Ληξουριώτικο καρναβάλι, αλλά και με ποιο τρόπο προετοιμάζεται για αυτό που έρχεται.


Η αναφορά στη μεγάλη γιορτή ολοκληρώνεται με δυο ιστορικές αναφορές, στην τοπική στολή της αποκριάς, αλλά και τους χορούς της περιόδου γενικότερα, ενώ το χορευτικό συγκρότημα «Βάλσαμος» μας μιλά για τις «καντρίλιες».


Σε αυτό το τεύχος επίσης μπορείτε να βρείτε ένα όμορφο άρθρο για της μαζορέτες του Α.Σ.Κεφαλονιά, που πρωτοεμφανίστηκαν στον τελευταίο αγώνα του 2008 και ψυχαγωγούν πλέον κάθε Κυριακή όσους κατακλύζουν το κλειστό γήπεδο Αργοστολίου, στα διαλείμματα του αγώνα.


Ο φυσικός πλούτος της Σάμης, άγνωστος σε πολλούς από εμάς, ξετυλίγεται μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, ενώ η σειρά των παλαιών επαγγελμάτων συνεχίζεται με το «Τσαγκαριό της Σάμης».


Μην παραλείψετε να διαβάσετε ένα πολύ σημαντικό άρθρο για το νεοσύστατο γυμνάσιο για άτομα με ειδικές ανάγκες, σε μια προσπάθεια που όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του, οφείλουμε να συνδράμουμε.


Με αυτά, καθώς και με αρκετά άλλα, ευελπιστούμε ενδιαφέροντα, άρθρα και μόνιμες στήλες θα σας κρατήσουμε συντροφιά και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη εβδομάδα, με ένα ανανεωμένο τεύχος με αρκετές νέες στήλες.


Ολοκληρώνοντας, μην παραλείψετε να παρευρεθείτε στο μεγάλη αποκριάτικο πάρτυ του περιοδικού την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο BOCA. Η συνεργάτες του περιοδικού σας έχουμε ετοιμάσει μια μοναδική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις...

Ανδρέας Δεμπόνος

Διαβάστε το

Μοιραστείτε το!

  • Tweet
  • Delicious
  • Digg