Σχετικά με το Kmag

Το kefalonitis magazine αποτελεί μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια νέων αποκλειστικά ανθρώπων για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της ομορφιάς του τόπου μας. Ξεκινώντας από το χώρο του διαδικτύου το Φεβρουάριο του 2002, δημιουργήθηκε μια πολιτισμική (www.kefalonitis.com) ιστοσελίδα και στην πορεία, τον Αύγουστο του 2004, ακόμα μια ειδησεογραφική (www.mykefalonia.com).

Ως συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας των ιστοσελίδων με περισσότερους από 1.500 επισκέπτες καθημερινά και αναγνώστες κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός εντύπου δωρεάν διανομής, με θεματολογία διαφορετική από όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν.

Επίκεντρο η Κεφαλονιά μας, αλλά και ο Κεφαλονίτης ως δραστηριότητα και ύπαρξη μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι. Στόχος μας να προβληθούν αξιόλογες δραστηριότητες του σήμερα και να συνδυαστούν αρμονικά με ιστορικά θέματα, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει όσους συμπατριώτες μας ζουν εντός και εκτός του νησιού. Ιδιαίτερη βαρύτητα φυσικά στη νεολαία μας, το πιο ζωτικό κομμάτι μιας κοινωνίας, που έχει γνώμη, αλλά και ιδέες οι οποίες αξίζει να ακουστούν.

Το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες δωρεάν σε αρκετά σημεία διανομής σε 6.000 τουλάχιστον αντίτυπα, ενώ το κόστος εκτύπωσης καλύπτεται αποκλειστικά από τις καταχωρήσεις που κάνουν εφικτή την έκδοσή του.

Όλοι οι συνεργάτες του περιοδικού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, προκειμένου να  υλοποιηθεί κάθε τεύχος. Κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του εργασία, προσφέροντας από τον ελεύθερο χρόνο του για τον κοινό αυτό σκοπό.